Οι φωτιές στην Ελλάδα δεν απασχολούν μόνο τη χώρα μας και την κυβέρνηση αλλά έχουν γίνει θέμα και σε άλλες χώρες, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και Ιταλία, τις τελευταίες ημέρες.

Άμεση λοιπόν, είναι η συνδρομή από διάφορες χώρες στη χώρα μας εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία και συνεχίζουν να μαίνονται.

Βοήθεια από Ρωσία και Ισραήλ ζήτησε η Ελλάδα

Βοήθεια από τη Ρωσία και το Ισραήλ ζήτησε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών σε βόρεια Αττική, Ηλεία και Εύβοια.

Στήριξη από Κύπρο και Γαλλία

Στην Ελλάδα, είναι ήδη πυροσβέστες από Κύπρο και Γαλλία. «Επιχειρήσαμε στη Βαρυμπόμπη και στους Θρακομακεδόνες. Αρκετές οι ζημιές στις εν λόγω περιοχές, δεν περιγράφονται. Μεγάλος ο αριθμός σπιτιών έχει καεί, πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους που φαίνεται να εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους για να διασωθούν», σημείωσε, σύμφωνα με το sigmalive, ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επικεφαλής της ομάδας των Κυπρίων πυροσβεστών Δημήτρης Κατσίφλης.

«Πολύ μεγάλο το κακό που τους βρήκε. Επιχειρήσαμε μαζί με το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας, το Ολυμπιακό Χωριό κινδύνευσε», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας της Πολιτικής Άμυνας Χρυσήλιος Χρυσηλίου εξέφρασε πως «είναι εικόνες μιας ολοκληρωτικής καταστροφής, θλιβερές εικόνες. Ένα δάσος έχει καεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Εμένα προσωπικά μου θυμίζει σκηνές από το Μάτι. Είναι κρίμα…».

Παράλληλα, η Γαλλία στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, η Ελβετία τρία ελικόπτερα και η Ρουμανία οχήματα και 112 πυροσβέστες.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία για την αποστολή 2 καναντέρ και 83 πυροσβεστών μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ από την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές – Έμπρακτη αλληλεγγύη!».

Σημειώνεται πως όσο αφορά στις δυνάμεις που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, είχε αναφερθεί και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τα μέτωπα της φωτιάς, τονίζοντας ότι ενεργοποιώντας τον μηχανισμό έχουν δεχτεί και συνεχίζουν να δέχονται βοήθεια και για τις προσεχείς ημέρες.