Αγωνία για τους εθελοντές δασο-πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες και νοσηλεύονται στο ΚΑΤ.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι 2 εθελοντές πυροσβέστες

Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ στις 5 Αυγούστου 2021 έχει ως ακολούθως:

Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση, εκτός κινδύνου.

• Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι τους εν λόγω δασοπυροσβέστες επισκέφθηκε στο ΚΑΤ η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δύο ακόμα τραυματίες σε Αφίδνες και Πάτρα

Στο μεταξύ, υπάρχουν δύο ακόμη περιστατικά με τραυματισμούς στα μέτωπα της φωτιάς:

Ισραηλινός πυροσβέστης, 32 ετών, διακομίστηκε νωρίτερα το πρωί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ.

Άνδρας 38 ετών από την Ηλεία νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Ο πολίτης βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς όταν εισήχθη ξένο σώμα στο μάτι του.

Φωτιά στη Φωκίδα: Νεκρός ο 64χρονος χειριστής της μπουλντόζας

Ένα ακόμη  τραγικό συμβάν έγινε γύρω στις 11:00 το πρωί στην Ερατεινή Φωκίδας με θύμα έναν χειριστή να πέφτει σε γκρεμό την ώρα που έκανε έργο στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο LamiaReport την ώρα που το τεράστιο μηχάνημα κινούνταν από το νεκροταφείο της Ερατεινής προς το χωριό Μηλιά, κοντα στη θέση “Αμυγδαλιά” βρέθηκε στο γκρεμό.

Η μπουλντόζα μετά την εκτροπή τούμπαρε και σταμάτησε στη μέση της πλαγιάς, μετά από τριάντα μέτρα περίπου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του 64χρονου χειριστή που είναι εγκλωβισμένος στην καμπίνα του μηχανήματος, χωρίς να έχει ζωτικά σημεία.