Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λευκίμμη Έβρου, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το e-vros, oι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Λευκίμμη.

«Όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη μετακίνησης, υπάρχουν οχήματα στην κεντρική πλατεία. Για ανάγκη καλέστε 6932447812», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης.

evros-1

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί και από την Εγνατία Οδό. Στη μάχη έχει ριχτεί και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200, προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς, όπως μεταδίδει το e-evros.

Βίντεο από τη φωτιά στη Λευκίμμη

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπηρεσίας, στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 15 οχήματα. Επίσης, από αέρος συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και μεταδίδουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα τις φλόγες, παρά τις προσπάθειες των επίγειων Πυροσβεστικών δυνάμεων που αυξάνονται συνεχώς.

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία, ενώ υπάρχει κατεύθυνση του μετώπου προς την περιοχή των καμένων εκτάσεων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή.