Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Κρεμαστό Ευβοίας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Η Πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους προς το Τραχήλι, ενώ θα σταλεί και μήνυμα από το 112.

Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου από τα πρώτα σπίτια, για αυτό και ελήφθη η απόφαση να εκκενωθεί το χωριό, στο οποίο διαμένουν περίπου πενήντα κάτοικοι.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, εννέα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα.

Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες, ενώ με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00, καίει ανάμεικτη περιοχή με γεωργικές καλλιέργειες και ελαιόδεντρα, καθώς και δασική έκταση.

Χαρακτηρίζεται ως «δύσκολη περιοχή με χαμηλή ξερή βλάστηση». Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Για σήμερα (18/06) και αύριο (19/06), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Συναγερμό σήμανε στις πυροσβεστικές αρχές η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στα Γάια Ευβοίας, χωριό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής: