Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος και από αέρος. Από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στο Άνω Καρβουνάρι.

Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο Λουτράκι ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ειδικότερα, δόθηκε εντολή για διακοπή κυκλοφορίας στην Eθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και από τα δύο ρεύματα από τους Αγίους Θεοδώρους ως την Επίδαυρο.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού:

«Για προληπτικούς λόγους, κλειστό το τμήμα από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου εξαιτίας της πυρκαγιάς στο Λουτράκι».

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λουτράκι παρουσίασε αναζωπύρωση, ενώ, καίγονται τα πρώτα σπίτια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε και το Open.

Η πυρκαγιά καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές για τις οποίες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης. Τουλάχιστον μία κατοικία καίγεται.

Εκκένωση οικισμών και κατασκήνωσης

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη.

Έχουν αρχίσει να εκκενώνονται κατοικίες όπως και η κατασκήνωση ‘’Sport camp’’.

Σε δηλώσεις του ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης, στην οποία βρίσκονται περίπου 800 παιδιά.

Τα παιδιά από την κατασκήνωση μεταφέρονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου, ανέφεραν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Διαβάστε περισσότερα