Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου.

Επί τόπου βρίσκονται 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Όπως μεταδίδει το loutraki365, η πυρκαγιά καίει δασική έκταση μια ανάσα μακριά από τα σπίτια της περιοχής, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=TP2n23oq5Uc&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=MzY4NDIsMjM4NTE&feature=emb_title

Άγνωστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της φωτιάς.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην  Εθνική Αθηνών-Κορίνθου από το κόμβο των Αγίων ΘΙεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.

https://www.youtube.com/watch?v=N-pVu8lcamc&t=28s

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί, ενώ ζητήθηκε η προληπτική απομάκρυνση στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη και στις κατασκηνώσεις της περιοχής.

Έχουν αρχίσει να εκκενώνονται κατοικίες όπως και η κατασκήνωση sport camp.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης, στην οποία βρίσκονται περίπου 800 παιδιά.

Τα παιδιά από την κατασκήνωση μεταφέρονται ομαλά στο κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου.

Από την πυροσβεστική δεν υπάρχουν πληροφορίες για κατοικίες που έχουν καεί, ωστόσο ο αντιπεριφεριάρχης Κορίνθου δήλωσε ότι οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Για την πυρκαγιά στάλθηκε μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη, Κορινθίας εκκενώστε προς Λουτράκι», αναφέρει το μήνυμα.

Εν τω μεταξύ στην Καλλιθέα προκλήθηκε έκτακτη διακοπή ρεύματος λόγω της φωτιάς, η οποία, δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα