Στο χώρο των παλιών διυλιστηρίων έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές.

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα για φωτιά εντός του χώρου των εγκαταστάσεων της Motor Oil στο Λουτράκι.

Καίει μαζούτ σε σωλήνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε πιθανον από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Ηδη, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημειο της πυρκαγιας ειναι 2 ασθενοφορα. Επισης εχουν τεθεί σε υψιστη ετοιμοτητα το νοσοκομειο Κορινθου και το Θριάσιο. Προς το παρον δεν υπαρχει αναφορα για περιστατικά με προβληματα υγειας.

Παράλληλα, με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή της Ελευσίνας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media ένα μεγάλο πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται στην περιοχή.

Φωτιά στην Motor Oil: Εστάλη 112 -Απομακρυνθείτε από την περιοχή

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.Κατά πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονται δύο ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει εντός των εγκαταστάσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα διυλίσεων και δεν υπάρχει κίνδυνος.

Στο σημείο σπεύδουν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Επίσης σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, ακούγονται εκρήξεις, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Η περιοχή παραμένει υπό στενή επιτήρηση, ενώ οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από το σημείο μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης.

Η πυρκαγιά καίει στα παλιά διυλιστήρια στις εγκαταστάσεις και κατά πληροφορίες δεν φαίνεται να καίει σε δεξαμενές. Την ίδια ώρα, στο σημείο έχουν προστρέξει εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η αντίστοιχη ομάδα των εγκαταστάσεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Κατά πληροφορίες η φωτιά δεν καίει βενζίνη, αλλά μαζούτ.

Διαβάστε ακόμη: