Η φωτιά στην βορειοανατολική Αττική έχει πάρει δραματικές διαστάσεις και οι εκκενώσεις οικισμών συνεχίζονται.

Το 112 ήχησε τα ξημερώματα για την απομάκρυνση των κατοίκων της Πεντέλης, Νέας και Παλαιάς, και αυτόματα κινήθηκε ο μηχανισμός για την εκκένωση των νοσοκομείων και άλλων ιδρυμάτων ου βρίσκονται στην περιοχή.

Τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης απομακρύνθηκαν τελικά χωρίς να κινδυνεύσουν, όμως η επιχείρηση απομάκρυνσής τους δεν ήταν χωρίς προβλήματα.

Όπως κατάγγειλε ο Σπύρος Μαρκαντωνάτος, πατέρας παιδιού που νοσηλευόταν, σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», οι γονείς, όσοι είχαν τη δυνατότητα, υποχρεώθηκαν να απομακρύνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, με δικά τους μέσα, αφού οι αρμόδιοι καθυστέρησαν δραματικά να δώσουν την αναγκαία εντολή εκκένωσης. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί το 2022.

«Άργησαν πολύ να εκκενώσουν το νοσοκομείο. Τους το λέγαμε από νωρίς ότι πρέπει να εκκενωθεί το νοσοκομείο. Τρεις με 4 ώρες νωρίτερα» κατάγγειλε ο Σπύρος Μαρκαντωνάτος.

Και πρόσθεσε: «Η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, ήταν 2-3 χλμ πιο κάτω, πολλά οχήματα…

Το νοσοκομείο έπρεπε να έχει εκκενωθεί. Βλέπαμε μωράκια, κάποιος έχει ευθύνη, μπήκαμε να πάρουμε τα παιδιά με το αυτοκίνητό μας, είχε μπει καπνός μέσα στο νοσοκομείο.

Θα πάμε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ελπίζω να μην υπάρχουν θύματα, γιατί θα είναι μεγάλες οι ευθύνες. Έχω 3 γονείς και 4-5 παιδιά και πάμε προς το Αγλαΐα Κυριακού», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωγιάδης σε ανάρτηση του ανέφερε ότι στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης πραγματοποιήθηκε ταχεία εκκένωση.

Διαβάστε ακόμη: