Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας, με την εικόνα ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να είναι πολύ καλύτερη αφού δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο το μεσημέρι του Σαββάτου σε μια έκταση με χαμηλή βλάστηση. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, καίνε μόνο μερικές διάσπαρτες εστίες ενώ στην περιοχή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 24 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Πυροσβεστικές δυνάμεις, αστυνομικοί και κάτοικοι στην Κάρυστο προσπαθούν να σβήσουν κάθε εστία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, όπως μεταδίδει το eviaonline.gr, οι κάτοικοι έφυγαν προς τις κοντινές παραλίες ώστε να σωθούν αφού οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις ενώ σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η φωτιά πέρασε από το χωριό Πρινιά και κατευθύνονται προς τα χωριά Καλαμάκι και Σχίζαλι.

Εκκενώθηκαν χωριά

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, τα εναέρια μέσα που από πολύ νωρίς έφτασαν για να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς, ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα χωριά. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών, της Αστυνομίας και της δημοτικής αρχής κατευθύνθηκαν προς την Κάρυστο.

«Το μέτωπο πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 με 9 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε, σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη» δήλωσε νωρίτερα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «UPDATE».

55 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 55 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Οι περισσότερες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε ακόμη: