Δραματικές ώρες βιώνει η βορειοανατολική Αττική, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής «εξελίσσεται ταχύτατα και έχει μπει στο Πεντελικό όρος», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 6 το πρωί της Δευτέρας 12/8, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας».

Η φωτιά καίει εκτός ελέγχου και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μισή ώρα έφτασε από τη λεωφόρο Διονύσου στην Πεντέλη και από εκεί προς τη Νέα Μάκρη, με τα μέτωπα να είναι τρία: στο Γραμματικό, την Πεντέλη και την Ανατολή Νέας Μάκρης.

Φωτιά στην Αττική: Το μήκος του μετώπου ξεπερνά κατά πολύ τα 20 χλμ.

Την αγωνία επιτείνει το γεγονός ότι, όπως έλεγαν οι μετεωρολόγοι και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αναμένεται τις επόμενες ώρες περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων που έχουν ήδη βοηθήσει τη φωτιά να διανύσει μια τεράστια απόσταση καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της, με το μήκος του μετώπου να ξεπερνά κατά πολύ τα 20 χλμ.

Σύμφωνα με τον πυρομετεωρολόγο Θεόδωρο Γιάνναρο η φωτιά, μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες, «έτρεξε» απόσταση μεγαλύτερη των 30-40χλμ..

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης από την Πυροσβεστική, στα μέτωπα της φωτιάς δίνουν μάχη 510 πυροσβεστες με 16 ομαδες δασοκομάντος και δεκάδες οχήματα. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πετάνε σε δύο κύκλους πάνω από τα μέτωπα, συνολικά 32 εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Φωτιά στην Αττική: Φωτογραφίες με το τεράστιο μέτωπο πυρκαγιάς από αεροπλάνο

Την έκταση του μετώπου αποτυπώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο φωτογραφίες που τράβηξαν επιβάτες αεροπλάνων που έφταναν στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε Ανατολή Νέας Μάκρης, Διόνυσο, με τις φλόγες να φτάνουν σε σπίτια, την Παλαιά και Νέα Πεντέλη και τον Μαραθώνα, με τους τοπικούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης του νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με 29 παιδιά να μεταφέρονται στα παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία»

Διαβάστε ακόμη: