Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Λαυράνος, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για όσα αντιμετώπισαν το βράδυ στην προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική.

Φωτιά στην Αττική: Η πρώτη megafire για φέτος

«Η πτώση των τιμών της εντάσεως των ανέμων επέτρεψε το βράδυ στις επίγειες δυνάμεις να δουλέψουν και να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες. Η εικόνα δείχνει να είναι καλύτερη. Υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των ανέμων το βράδυ. Κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή της πυρκαγιάς.

Υπήρχε το εκρηκτικό κοκτέιλ με δυνατούς ανέμους που μπορούσαν να δημιουργήσουν μία πυρκαγιά. Έγινε γρήγορη εξάπλωση. Δεν μπορώ να κρίνω το επιχειρησιακό έργο. Ξέρω πως ανά δευτερόλεπτα χρειάζονταν αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου, γιατί προέκυπταν συνεχώς νέες εστίες, οι οποίες εγκυμονούσαν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών και συναδέλφων μας.

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις με πάνω από 700 πυροσβέστες. Σε κάθε πυρκαγιά παίζουν πολλά ρόλο. Είναι η πρώτη megafire της φετινής αντιπυρικής περιόδου που αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορώ να κρίνω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Γρηγόρης Δήμος, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παλλήνης.

«Ο κίνδυνος για πυρκαγιά ελλοχεύει πάντα. Η χώρα μας βρίσκεται πολιτισμικά σε θέση προσαρμογής. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν μπορεί να καταλάβει πως με τη συμπεριφορά του, όπως το θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων, μπορεί να κάνει κακό στη ζωή του.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν καθάρισαν τα οικόπεδά τους και εμείς ως Δήμος θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι, ώστε να αντιληφθεί ο Έλληνας τις ευθύνες του. Πρέπει να συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις».

Διαβάστε ακόμη: