Δύσκολη είναι η κατάσταση στην πυρκαγιά που μαίνεται στο Σούλι και στην Ελεκίστρα Αχαΐας, καθώς ήδη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Με βάση αυτή την εικόνα, και ενώ η φωτιά μαίνεται και στις δύο κοινότητες, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας τις υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα.

Τουλάχιστον τρία σπίτια στην περιοχή Άνω Σούλι έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του Δήμου Πατρέων.
Αναμένεται μια πολύ δύσκολη νύχτα αφού οι άνεμοι ενισχύονται 

Το ιστορικό της φωτιάς

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς στο Πυροσβεστικό Σώμα για φωτιά στην Αχαΐα, με την κινητοποίηση των δυνάμεων να είναι ισχυρή.

Οι φλόγες, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το flamis, έχουν περάσει από το Σούλι έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο ενώ χτυπούν και καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Επίσης, αναφέρεται πως έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος των Μποζαΐτικων και σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις προς Καρυά.

Μεγάλη είναι η μάχη για την αναχαίτιση της φωτιάς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο, καίγονται σπίτια. Επίσης, εστία φωτιάς υπάρχει μεταξύ Καρυάς και Ελεκίστρας. Μάλιστα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής επιχειρούν στο σημείο, μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει φουντώσει και στύλος της ΔΕΗ.

Λιποθύμησε πυροσβέστης

Σύμφωνα με το flamis, λιποθύμησε πυροσβέστης ο οποίος συμμετέχει στις ομάδες πυρόσβεσης στο μεγάλο πύρινο μέτωπο της Δροσιάς. Στην περιοχή σπεύδει ασθενοφόρο για να τις πρώτες βοήθειες.

Μαύρος ο ουρανός στην Πάτρα

Ένα μαύρο σύννεφο καπνού έχει «σκεπάσει» την Πάτρα από τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ατμόσφαιρα είναι απνοπνικτική, σύμφωνα με το gnomip, και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών συνιστάται η προσοχή στους πολίτες να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως αναφέρεται, το σύννεφο του καπνού είναι ορατό από όλες σχεδόν τις περιοχές της Πάτρας, ενώ η ανησυχία είναι μεγάλη για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις «παρυφές» της πόλης.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων στην περιοχή της Εγλυκάδας. Η Αστυνομία, από την πλευρά της, καλεί τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή του Νέου Σουλίου και να κατευθυνθεί προς την Περιβόλα.

Στη Δροσιά βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο σημείο και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σε επικοινωνία του με το gnomip, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου ανέφερε το εξής: «Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες και για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο Κούμπερι. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη».

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».