Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων στήθηκε στα Βάγια Βοιωτίας καθώς πατέρας και γιος κινδύνευσαν από τη φωτιά που έφτασε στην κτηνοτροφική τους μονάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η πυρκαγιά, που καίει από την Τρίτη (22/08) στην Υλίκη, έχει μεγάλη αναζωπύρωση και πέρασε την πλαγιά. Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

(upd) Ακόμη μία περιοχή εκκενώνεται στη Βοιωτία, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση της περιοχής Ζάλτσα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ζάλτσα απομακρυνθείτε τώρα μέσω Παναγίας Καλαμιώτισσας προς Κυριάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού.

Η φωτιά στη Βοιωτία έκαιγε όλη νύχτα σε χαράδρα στο ορεινό χωριό Κυριάκι, γύρω από το οποίο εκκενώθηκαν 9 οικισμοί μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν μέχρι και τα 7 μποφόρ και έχουν καεί σπίτια στο Ταρσό και στο Καρυίτι.

Μάλιστα, στην περιοχή Σαράντη καταστράφηκε ένα κάμπινγκ με 70 τροχόσπιτα ενώ η φωτιά μετέτρεψε σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιόδεντρων.

Καίγεται η ιστορινή Μονή

Θλιβερές είναι οι εικόνες από την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία, η οποία αυτή τη στιγμή παραδίνεται στις φλόγες.  Πιο συγκεκριμένα η πυρκαγιά στο πέρασμά της έκαψε ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού.

 

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια. Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς. Παράλληλα τη δική του μάχη δίνει ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος που παλεύει με τις φλόγες κλαίγοντας.

 

Διαβάστε ακόμη: