Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Βίλια τώρα και συνεχίζονται οι προσπάθειες από ισχυρές δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο και συγκεκριμένα στο όρος Πατέρας. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φως της ημέρας και τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να συνδράμουν από αέρος προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην επεκταθεί προς τα Βίλια, τον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι.

Την ίδια ώρα λόγω των διάσπαρτων εστιών που έχουν ξεσπάσει, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά προς Πόρτο Γερμανό.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπότου και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Φωτιά στα Βίλια τώρα: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Βίλια τώρα – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί

Νωρίς σήμερα το πρωί, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα. Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βενίιζα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα. Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Οι εστίες εντοπίζονται κυρίως σε δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στα Βίλια βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς όπως λένε φοβούνται ότι η φωτιά θα πλησιάσει το χωριό τους και θα τους ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα 17/08

Την στιγμή που η φωτιά στα Βίλια δεν λέει να σβήσει ως τώρα και σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Για αυτό παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Φωτιές σε Κερατέα και Βίλια: «Βλέπουν» εμπρησμό από πίσω