Δύο φωτιές είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Η μία είναι στην Κερατέα και η άλλη είναι στα Βίλια, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι στο σημείο.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης τονίζει ότι, προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικίες, αν και κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

Εμπρησμός και στα Βίλια και στην Κερατέα, σύμφωνα με δημάρχους

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο κ. Στάθης.

Και προσέθεσε: «Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά κατακαίει το δάσος μας, στο οποίο τριάντα χρόνια τώρα δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες».

Να αναφέρουμε πως σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια. Οι υδροφόρες και το προσωπικό συντρέχουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην προσπάθεια που κάνουν για να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την περιορίσουν.

Για εμπρησμό σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη θέση Μαρκάτι της Κερατέας, έκανε λόγο και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις δασικές πυρκαγιές

Σε ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές σε Κερατέα και Βίλια Αττικής προχώρησε το Πυροσβεστικό Σώμα λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Αναλυτικά:

Η πυρκαγιά στην Κερατέα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας και επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6Α/Φ και 6Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η φωτιά στα Βίλια

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται πως κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.