Μετά από επικοινωνία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι από τα Βίλια-όπου μαίνεται η πυρκαγιά- μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι δύο, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Σημειώνεται πως σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας.

Οι υγειονομικές δομές που είχαν τεθεί χθες σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα (Τοπικό Ιατρείο Κερατέας και Κέντρο Υγείας Λαυρίου) έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Βίλια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Βίλια τώρα και συνεχίζονται οι προσπάθειες από ισχυρές δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο και συγκεκριμένα στο όρος Πατέρας. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φως της ημέρας και τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να συνδράμουν από αέρος προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην επεκταθεί προς τα Βίλια, τον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι.

Την ίδια ώρα λόγω των διάσπαρτων εστιών που έχουν ξεσπάσει, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά προς Πόρτο Γερμανό.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπότου και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Φωτιά στα Βίλια τώρα: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά

Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί

Νωρίς σήμερα το πρωί, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα. Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βενίιζα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα. Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Οι εστίες εντοπίζονται κυρίως σε δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στα Βίλια βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς όπως λένε φοβούνται ότι η φωτιά θα πλησιάσει το χωριό τους και θα τους ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή.