Για τέταρτη μέρα το πύρινο μέτωπο στα Βίλια παραμένει ισχυρότατο σε μία τεράστια περίμετρο 20 χιλιομέτρων, ενώ νωρίς το πρωί σήμερα υπήρξε εισήγηση από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση των οικισμών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα, ωστόσο δεν έχει σταλεί ακόμα μήνυμα από το 112. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί πλέον τα Βίλια.

Η πύρινη λαίλαπα κινείται ανατολικά προς το Παλαιοχώρι, τη Θέα και το Πανόραμα, ενώ παρόλο που προς το παρόν ακόμα στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι περί των 2 μποφόρ, στη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι αναμένεται να γίνουν ισχυρότεροι, γεγονός που θα δυσκολέψει το έργο της κατάσβεσης.

Φωτιά στα Βίλια: Προς εκκένωση των οικισμών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα

Φωτιά στα Βίλια: Στις περιοχές Θέα, Παλαιοχώρι και Καραούλι τα κύρια μέτωπα

Η φωτιά έχει κατέβει αρκετά νότια, ενώ οι διάσπαρτες εστίες δυσχεραίνουν, επίσης το έργο των ομάδων πυρόσβεσης με τις δυνάμεις αυτή τη στιγμή να δίνουν περισσότερο βάρος σε τρία κύρια μέτωπα, στη θέση Θέα, στη θέση Παλαιοχώρι και στη θέση Καραούλι.

Χθες (18/8) το απόγευμα, οι δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων, κατάφεραν να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φθάσει στα σπίτια, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν ισχυρές αναζωπυρώσεις, κυρίως στις περιοχές Παλαιοκούνδουρα, Άγιο Γεώργιο και Καραούλι, με τα επίγεια μέσα να αντιμετωπίζουν μεν ορισμένες επικίνδυνες εστίες, αλλά το μέτωπο να παραμένει μεγάλο.

Φωτιά στα Βίλια: Προς εκκένωση των οικισμών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα

Οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή είναι 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν ξανά και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Οι κάτοικοι παραμένουν σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν τα σπίτια τους και την περιοχή, με πολλούς εξ αυτών να περνούν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, ενώ πολλοί είναι κι εκείνοι που δίνουν τη δική τους «μάχη» απέναντι στην πυρκαγιά.