Στην περιοχή υπάρχει αναζωπύρωση και η εντολή δόθηκε από την Πυροσβεστική, που τονίζει ότι πρόκειται για οργανωμένη απομάκρυνση.

Εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα έδωσε πριν λίγη η ώρα η Πυροσβεστική, με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας να μαίνεται και να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχοντας φτάσει μέχρι την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ συνεχώς ξεσπούν αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μείνει ίδιες στο σημείο με 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού.

Χαρδαλιάς: Πάνω από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στα Γεράνεια Όρη

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη της φωτιάς, ανέφερε ότι πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

Παράλληλα, όπως είπε, υπήρξαν ζημιές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταστραφεί οικίες, που στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν εξοχικές ή αγροικίες απομακρυσμένες από οργανωμένους οικισμούς, η καταγραφή των οποίων είναι ήδη σε εξέλιξη. Τόνισε ότι ο μηχανισμός και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε απόλυτη επιφυλακή και επαγρύπνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίστηκαν αδιάκοπα για δεύτερο βράδυ.

Schinos_sentinel2b

Tο πρωί της Πέμπτης 20/05 ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2 πέρασε πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης 19/05.