Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κατασβέσουν την φωτιά που ξέσπασε στην ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου, νωρίτερα το απόγευμα, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για κάποιον εργαζόμενο ή ένοικο του ξενοδοχείου.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, του Δήμου Χερσονήσου.

Πρόκειται για το Arina Beach Resort και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει ολόκληρο το κτίριο.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι φλόγες έχουν περιοριστεί στην κουζίνα του υπογείου, από όπου ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα.

Λόγω του συστήματος εξαερισμού του κτιρίου, οι πυκνοί καπνοί μεταφέρθηκαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Νωρίς το απόγευμα 

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα στην Πυροσβεστική για φωτιά σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, του Δήμου Χερσονήσου.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του Cretalive, από το συγκρότημα έβγαιναν πυκνοί καπνοί.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για μεγάλη φωτιά, ωστόσο στην συνέχεια αναφέρθηκε ότι υπήρχαν μόνο καπνοί.

Προς το παρόν οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους καθώς από την πρώτη στιγμή που σήμανε συναγερμός οι υπεύθυνοι φρόντισαν να εκκενώσουν το ξενοδοχείο.

Έχει κληθεί και ειδικό όχημα

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου, στην περιοχή ήδη έχουν φτάσει έξι οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, 18 πυροσβέστες, ενώ έχει κληθεί και ειδικό όχημα στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει κάποιος απεγκλωβισμός.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καπνούς από όροφο του ξενοδοχείου, σύμφωνα με το τηλεφώνημα με το οποίο ενημερώθηκε η Πυροσβεστική.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι όλοι οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Π.Σ., η φωτιά ξέσπασε σε κουζίνα στο κάτω μέρος του ξενοδοχείου, αλλά αυτή έχει πλέον αντιμετωπιστεί.

Τα υπόλοιπα σημεία της χώρας που εντοπίζονται φωτιές αυτή τη στιγμή

Η Πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει τις δικές της μάχες με τις φλόγες, σε όλη τη χώρα, για μια ακόμη φορά.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχουν ενεργά μέτωπα στη Σέριφο, Κουκούτσια Ηλείας/ Κρέστενα, Γαστούνη Ηλείας και Ηράκλειο.