Έστω και τώρα, άρχισε να γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Βόρεια Εύβοια την ώρα που το πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο Πευκί όπου καίγονται σπίτια. Αυτή την ώρα μεταφέρονται με φέρι μποτ στην Εύβοια ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να  μεταφέρονται άνθρωποι στα καράβια που βρίσκονται στην προβλήτα. Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η Περιφέρεια Αττικής στέλνει ειδικά οχήματα

Η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη στέλνει ειδικά οχήματα να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης στην Εύβοια.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αλληλέγγυοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στους συμπολίτες μας κατοίκους της Ευβοίας που δοκιμάζονται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανταποκρινόμενος στο αίτημα του συναδέλφου του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού, έδωσε εντολή να αποσταλούν μεγάλες υδροφόρες και ειδικά μικρά πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συμβάλουν στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια.

Ήδη η αποστολή τους, έχει ξεκινήσει και αναμένεται σύντομα να τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να αξιοποιηθούν όπου κρίνεται αναγκαίο.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στους συμπολίτες μας κατοίκους της Ευβοίας που δοκιμάζονται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη. Οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειώναπό τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.