Η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται. Τα σπίτια στο Πευκί παραδίνονται στις φλόγες! Σκηνές αποκάλυψεις! Η φωτιά δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τα κάψει όλα! Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως, τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των κατοίκων για ολιγωρία των Αρχών και εγκαταλείψει. Η θλίψη και η οργή για τις χαμένες περιουσίες τους τούτη την ώρα περισσεύει.

Το Λιμενικό καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκκενώσει δια θαλάσσης το Πευκί! Δραματικές ώρες…

Οι κάτοικοι προσπαθούν, μάταια, να σταματήσουν τη φωτιά με μάνικες την ώρα που δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ πυροσβεστικό όχημα!

Καταστροφή…

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει τα καταστροφικό της έργο στη Βόρεια Εύβοια. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να περιορίσουν τη φωτιά με άμεση συνέπεια να καίγονται δασικές εκτάσεις, αλλά και σπίτια!

Η μεγάλη μάχη δίνεται τις τελευταίες ώρες έξω από τα χωριά Γαλατσώνα και Γούβες. Συγκεκριμένα, ένα τεράστιο μέτωπο κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα. Η πύρινη λαίλαπα χτύπησε και το Καστρί όπου κάηκαν αρκετά σπίτια.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Νωρίτερα, πάντως, στον οικισμό Τρουπί, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια, ενώ αστυνομικοί ζήτησαν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους που παραμένουν στο σημείο,  να απομακρυνθούν. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν και οργανώνουν την άμυνά τους στη φωτιά,  κόβοντας  τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνεται στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, ενώ μετέχουν και δεκάδες εθελοντές. Ωστόσο, σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν διέλευση, είτε επειδή έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, κορμοί ή καλώδια. Για τη διάνοιξη δρόμων, μπουλντόζες κατευθύνονται στο βουνό.