Η αγωνία μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες για τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια. Ήδη κινδυνεύουν αρκετές περιοχές και οι εντολές εκκένωσης χωριών και οικισμών είναι συνεχείς. Το Λιμενικό προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή 349 ατόμων από το Πευκί Εύβοιας, έπειτα από τις εντολές εκκένωσης της περιοχής, λόγω της μεγάλης φωτιάς που την έχει κυκλώσει.

Τα άτομα αυτά, επιβιβάστηκαν σε επιβατηγό πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται στο Πευκί τρία σκάφη του Λιμενικού, δυο πλοία και δυο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα επιβατηγό, δυο τουριστικά σκάφη, αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη για πιθανή περισυλλογή κατοίκων και τουριστών.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως μέχρι νεωτέρας, μεταφορές προς Εύβοια με δρομολογημένα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία από Αρκίτσα-Αιδηψό και Γλύφα-Αγιόκαμπο θα αφορούν μονάχα περιπτώσεις ατόμων και οχημάτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες καταπολέμησης των πυρκαγιών ή έκτακτες ανάγκες, που θα αποδεικνύονται. Επίσης, οχήματα μεταφοράς καυσίμων δεν θα εξυπηρετούνται από την πορθμειακή γραμμή Γλύφας – Αγιόκαμπου.

Τα φέρι έχουν προσεγγίσει την ακτή και αναμένουν τον κόσμο που καταλήγει στη παραλία από το Πευκί και τις γύρω περιοχές. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική καθώς πυκνός καπνός έχει καλύψει την ατμόσφαιρα.