Τις επόμενες μέρες θα φθάσουν στις ελληνικές φορολογικές αρχές στοιχεία για Έλληνες πολίτες, προκειμένου να διασταυρωθούν με τις φορολογικές δηλώσεις και να αποτελέσουν τη βάση για να διεξαχθούν έλεγχοι.

Εφόσον προκύπτει ζήτημα από τα στοιχεία που θα έχουν αποσταλεί, αυτόματα στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών, θα μπορούν να ζητηθούν και αναλυτικά οι κινήσεις του λογαριασμού από την ξένη τράπεζα.

Εάν προκύπτουν διαφορές ανάμεσα στα τραπεζικά στοιχεία και τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων, ο φορολογούμενος θα καλείται να προσκομίσει αναλυτικά στοιχεία για τα προηγούμενα έτη έτσι ώστε να δικαιολογήσει τα ποσά.

Οι χώρες με τις οποίες η Ελλάδα εφαρμόζει αμοιβαία σχέση ανταλλαγής πληροφοριών είναι: Αγιος Μαρίνος , Ανδόρα, Αργεντινή, Αυστραλία , Βραζιλία , Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γιβραλτάρ, Ιαπωνία, Καναδάς , Κίνα, Ινδονησία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μαυρίκιος , Μεξικό, Μαλαισία, Μονακό, Κολομβία , Παναμάς, Ρωσία, Περού, Σαουδική Αραβία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία , Ουρουγουάη , Πακιστάν, Σινγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Νότια Αφρική, Βερμούδες, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Κατάρ , Νήσοι Κάιμαν και Σεϋχέλλες.

Οι πληροφορίες ήδη μιλούν για σημαντική φορολογική υλη για εκατοντάδες Έλληνες.