Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι φορολογούμενοι που αγοράζουν νέο ηλεκτρικό όχημα (EV) ή όχημα κυψελών καυσίμου (FCV) το 2023 ή αργότερα ενδέχεται να δικαιούνται πίστωση φόρου καθαρού οχήματος.

Η πίστωση μπορεί να φτάσει τα 7.500 $ σύμφωνα με την ενότητα 30D του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων και είναι διαθέσιμη σε ιδιώτες και τις επιχειρήσεις τους που την αγοράζουν για τη χρήση τους, όχι για μεταπώληση, και τη χρησιμοποιούν κυρίως στις ΗΠΑ.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την πίστωση, το τροποποιημένο προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημά σας (AGI) μπορεί να είναι, το πολύ, 300.000 $ για παντρεμένα ζευγάρια που υποβάλλουν από κοινού αίτηση, 225.000 $ για αρχηγούς νοικοκυριών ή 150.000 $ για όλους τους άλλους αιτούντες.

Η πίστωση δεν επιστρέφεται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να λάβετε πίσω περισσότερα από αυτά που οφείλετε σε φόρους και δεν μπορείτε να εφαρμόσετε επιπλέον πίστωση σε μελλοντικά φορολογικά έτη.

Το ποσό της πίστωσης εξαρτάται από το πότε θέσατε το όχημα σε λειτουργία, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αγοράς.

Η ελάχιστη πίστωση για οχήματα που θα τεθούν σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου έως τις 17 Απριλίου 2023, θα είναι 3.751 $.

Το ποσό πίστωσης για οχήματα που θα τεθούν σε λειτουργία μετά τις 18 Απριλίου 2023, θα εξαρτηθεί από το εάν το όχημα πληροί τις κρίσιμες απαιτήσεις ορυκτών και εξαρτημάτων μπαταρίας.

Για να πληροί τις προϋποθέσεις για την πίστωση, ένα όχημα πρέπει να έχει χωρητικότητα μπαταρίας τουλάχιστον 7 κιλοβατώρες, μεικτό βάρος οχήματος μικρότερο από 14.000 λίβρες και να είναι κατασκευασμένο από πιστοποιημένο κατασκευαστή. Τα FCV δεν απαιτούνται από πιστοποιημένο κατασκευαστή για να είναι επιλέξιμα.

Οι πωλητές πρέπει να αναφέρουν το όνομά σας και τον αριθμό φορολογικού μητρώου σας στην IRS για να δικαιούστε να διεκδικήσετε την πίστωση και η προτεινόμενη τιμή λιανικής από τον κατασκευαστή του οχήματος (MSRP) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 80.000 $ για φορτηγά, οχήματα αθλητικής χρήσης και φορτηγά, ή 55.000 $ για άλλα οχήματα.

Διαβάστε περισσότερα