Για τέταρτη χρονιά οι οδηγοί της Formula 1 έφτιαξαν την δική τους κατάταξη για να αναδειχθεί ο καλύτερος οδηγός της σεζόν. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οδηγοί που έτρεξαν όλη τη σεζόν. Οι κανόνες επιτρέπουν στους οδηγούς να βάλουν το δικό τους όνομα στην πρώτη θέση της λίστας τους, αλλά όπως και τα προηγούμενα χρόνια πολλοί δεν το έκαναν, παρότι η ψηφοφορία είναι μυστική και ανώνυμη.

Το σκορ βασίστηκε στο σύστημα βαθμολόγησης που ισχύει στους αγώνες της Formula 1, με τον κορυφαίο οδηγό σε κάθε λίστα να κερδίζει 25 βαθμούς και τον 10ο να παίρνει ένα βαθμό. Στη συνέχεια, βγήκε το άθροισμα κάθε οδηγού από όλες τις λίστες για να δημιουργηθεί το τελικό Top 10 για το 2021.

Formula 1: Πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν στο πιο επικό Grand Prix στην ιστορία

Ο Max Verstappen βρέθηκε στην πρώτη θέση, έχοντας πίσω του τον Lewis Hamilton και τον Lando Norris. Σύμφωνα με την κατάταξη των οδηγών, στην τέταρτη θέση είναι ο Carlos Sainz, μια θέση εμπρός από τον ομόσταυλό του στη Ferrari, Charles Leclerc, με τον Fernando Alonso να βρίσκεται στην έκτη θέση. Ο Pierre Gasly, ο οποίος σημείωσε περισσότερους από 100 πόντους για πρώτη φορά στην καριέρα του, ήταν έβδομος, μπροστά από τον George Russell. Ο νικητής του Grand Prix της Ουγγαρίας Esteban Ocon ήταν ένατος και στην δέκατη θέση βρέθηκε ο Mick Schumacher, γιός του 7 φορές πρωταθλητή F1, Michael Schumacher.

Οι οδηγοί που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία (με αλφαβητική σειρά) ήταν οι: Fernando Alonso, Pierre Gasly, Nicholas Latifi, Charles Leclerc, Nikita Mazepin, Lando Norris, Esteban Ocon, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz, Mick Schumacher, Lance Stroll , Yuki Tsunoda και Sebastian Vettel.