Όταν έχεις στις τάξεις σου ένα από τα πιο… καυτά ονόματα του τρέχοντος grid της Formula 1, δεν το αφήνεις εύκολα να φύγει. Και όταν δεν θέλεις να το αφήσεις να φύγει, τότε πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη. Αυτό έκανε και η Ferrari στην περίπτωση του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος υπέγραψε πολυετή επέκταση συνεργασίας με τη Scuderia (δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής διάρκεια, ακούγεται και για συμβόλαιο έως το 2029!) και πέραν της περίσσειας εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, η ομάδα του Μαρανέλο του προσέφερε και πολλά χρήματα.

Ας μιλήσουμε με νούμερα. Ο Σαρλ Λεκλέρ μέχρι και τη σεζόν του 2023 λάμβανε το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η συμφωνία περιελάμβανε αύξηση ύψους 6 εκατομμυρίων, με τις απολαβές του Μονεγάσκου να φτάνουν πλέον τα 30 εκατομμύρια! Και όχι από το 2025 και μετά, αλλά από την εφετινή σεζόν, κιόλας, οπότε μιλάμε και για μία βελτίωση και του τρέχοντος συμβολαίου του.

Από εκεί και ύστερα, οι αποδοχές του Σαρλ Λεκλέρ, του -ξεκάθαρα πλέον- πρώτου οδηγού της Ferrari, θα φτάσουν μέχρι και τα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τις επόμενες σεζόν. Ωστόσο, υπάρχει ένας όρος πίσω από αυτό: για να φτάσει να παίρνει αυτό το ποσό, θα πρέπει να παραμείνει στη Ferrari για τα επόμενα πέντε χρόνια. Επιπλέον, φαίνεται πως υπάρχει ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο που επιτρέπει στον Λεκλέρ να αποχωρήσει από την ομάδα οποιαδήποτε στιγμή, αλλά από το 2026 και μετά.

Διαβάστε ακόμη: