Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, οι έρευνες έδειξαν ότι ο θάνατος του Μαξ Μόσλεϊ προήλθε από όπλο που χρησιμοποίησε ο ίδιος.

Ο Μόσλεϊ είχε ενημερωθεί ότι είχε καρκίνο στο τελευταίο στάδιο. Μην αντέχοντας τους έντονους πόνους στο σώμα του, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του σε ηλικία 81 ετών.

Οι έρευνας έδειξαν ότι ο άλλοτε οδηγός και επί 16 χρόνια πρόεδρος της FIA είχε ενημερώσει συνεργάτη του για την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Μόσλεϊ πήρε το τελευταίο γεύμα με τη σύζυγο του, έγραψε αποχαιρετιστήριο γράμμα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

O Μαξ Μόσλεϊ ήταν πρόεδρος της διεθνής ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον Οκτώβριο του 1993 ως τον Οκτώβριο του 2009, δίνοντας τη σκυτάλη στον Ζαν Τοντ.

Ο 81χρονος Μαξ Μόσλεϊ είχε διαγνωστεί με καρκίνο, σε τελικό στάδιο και γνωρίζαμε πως είχε βρεθεί με τραύματα από πυροβολισμό.

Όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής «…ήταν προφανές πως είχε στρέψει το όπλο προς τον εαυτό του και υπέστη τραύμα που του στέρησε τη ζωή».

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Daily Mail, ο Βρετανός είχε βάλει στην πόρτα του υπνοδωματίου του ένα σημείωμα που έλεγε: «Μην εισέλθετε, καλέστε την αστυνομία».

Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικών, δεν υπήρχαν ενδείξεις διάρρηξης.

Τα συρτάρια ήταν όλα στη θέση τους και βρέθηκε σημείωμα, καλυμμένο με αίμα, που έγραφε: «Νιώθω πως δεν έχω άλλη επιλογή».

Ο Μαξ Μόσλεϊ, άλλοτε πρόεδρος της Federation Internationale de l’Automobile (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) παλαίμαχος οδηγός αυτοκινήτων και για πολλά χρόνια ένας από τους σημαντικούς παράγοντες στο χώρο της Formula 1, είχε γενικά ακραίες απόψεις (ειδικά με την ελευθερία του Τύπου).

Μάλιστα το Μάρτιο του 2008 δέχθηκε τρομερό πλήγμα όταν η εφημερίδα News of the World δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Το αφεντικό της F1 σε ναζιστικό όργιο με 5 ιερόδουλες».

Ο Μόσλεϊ μπορεί να κέρδισε τη δίκη, αλλά η φήμη του καταστράφηκε και εξαφανίστηκε από το προσκήνιο.