Ένα τεχνολογικό άλμα. Έτσι θα χαρακτηρίζαμε το νέο σύστημα πολυμέσων της Ford, το οποίο φέρνει νέες εμπειρίες για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την μπλε οβάλ εταιρία, ενσωματώνει λειτουργικό Android της Google, παρέχοντας πρόσβαση στις δημοφιλείς υπηρεσίες Google Assistant, Google Maps, και Google Play. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι από το Google Play θα μπορείς να κατεβάσεις βιντεοπαιχνίδια, όπως η αποκλειστική έκδοση της Ford για το Asphalt Nitro 2, ενώ μέσω Bluetooth θα μπορείς να παίζεις με τηλεχειριστήριο, κάνοντας πιο διασκεδαστική την εμπειρία. Παράλληλα θα επιτρέπεται η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube και στο Amazon Prime Video, καθώς και η περιήγηση στο Διαδίκτυο μέσω Google Chrome ή Vivaldi.

Εξασφαλίζει επίσης συνδεσιμότητα για τα smartphones υποστηρίζοντας Android Auto και Apple CarPlay, ενώ προσφέρεται επιλογή ανάμεσα σε τρεις φωνητικούς βοηθούς, με το Google Assistant να είναι προεπιλεγμένο με δυνατότητα επίσης Siri της Apple ή Alexa της Amazon. Η πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος πολυμέσων γίνεται στο Lincoln Nautilus, το οποίο διαθέτει κεντρική οθόνη 11,1 ιντσών καθώς και πανοραμική οθόνη 48 ιντσών που επεκτείνεται από τη μια άκρη του ταμπλό μέχρι την άλλη.

Εκτιμάται ότι το ανανεωμένο Explorer ή Expedition θα είναι το μοντέλο που θα εγκαινιάσει για τη Ford το νέο σύστημα πολυμέσων. Σε σύγκριση με τα υφιστάμενα συστήματα πολυμέσων των Ford και Lincoln ο επεξεργαστής είναι πέντε φορές ταχύτερος, με τετραπλάσια μνήμη και δεκατέσσερις φορές καλύτερα γραφικά.

Επιπλέον θα μπορεί στο μέλλον να προσφέρει νέες υπηρεσίες και εφαρμογές, χάρη στις ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις που θα δέχεται. Κατά την είσοδό του στο όχημα ο οδηγός θα επιλέγει το δικό του διαμορφωμένο προφίλ, ώστε να ρυθμίζονται αυτόματα οι καθρέπτες, το κάθισμα, το τιμόνι, ενώ το σύστημα πολυμέσων θα φορτώνει τις αγαπημένες του εφαρμογές, επαφές και προορισμούς.

Διαβάστε ακόμη: