Ο Όστιν Ράσελ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων Luminar Technologies, απέκτησε το 82% των μετοχών της εταιρείας του Forbes.

Μια πηγή ανέφερε ότι η συναλλαγή αποτίμησε την εταιρεία του Forbes στα 800 εκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο συμπίπτει με εκείνο που η ομάδα επενδυτών της κοινοπραξίας είχε στοχεύσει εδώ και μήνες.

Ωστόσο η επίσημη δήλωση για την συμφωνία δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η Όστιν Ράσελ θα ανταποκριθεί στην χρηματοδότησή της. Πηγές δήλωσαν στο Axios ότι οι εταιρείες που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν το Forbes ως μέρος της αρχικής προσφοράς της κοινοπραξίας, συμπεριλαμβανομένων των Sun Group και GSV Ventures, ενός επενδυτικού ομίλου με έδρα τη Silicon Valley, είναι πιθανό να εξακολουθούν να συμμετέχουν στη συμφωνία.

Η είσοδος του Όστιν Ράσελ ως βασικού μετόχου θα βοηθήσει να αμβλυνθούν οι ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τη συμμετοχή της Sun Group, καθώς και η συμμετοχή άλλων επενδυτών από το εξωτερικό.

Το Forbes δεν σχολίασε τη δομή χρηματοδότησης της προσφοράς του νέου αγοραστή.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορική ιστορία του Forbes και ένα επίτευγμα για το οποίο όλοι στην ομάδα του Forbes θα πρέπει να είναι υπερήφανοι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Forbes Μάικ Φέντερλε.

«Πάνω από 105 χρόνια, η καινοτομία αποτελεί μέρος του DNA του Forbes και μας έχει κρατήσει στην πρωτοπορία του κλάδου μας. Είναι πολύ ταιριαστό ότι τώρα, μέσω αυτής της συναλλαγής, ένας πραγματικός καινοτόμος και οραματιστής, ο Όστιν Ράσελ θα είναι ο νέος διαχειριστής» τόνισε.

Ο Όστιν Ράσελ είναι ένας 28χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας αυτοκινήτων, και απέκτησε το 82% της Forbes Global Media Holdings, μητρικής εταιρείας του γνωστού επιχειρηματικού περιοδικού.

Η συμφωνία αποτιμά την εταιρεία κοντά στα 800 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν τα δύο μέρη σε ανακοίνωσή τους την Παρασκευή. Ο πωλητής, η Integrated Whale Media Investments με έδρα το Χονγκ Κονγκ, θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο. Η οικογένεια Forbes πάλι όχι, αν και ο Στιβ Φόρμπς θα παραμείνει αναμεμειγμένος.

Ο Όστιν Ράσελ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Luminar Technologies Inc. που παρέχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημείωσε πωλήσεις 40,7 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι και δεν είναι κερδοφόρα. Ο Ράσελ σχεδιάζει να λειτουργήσει ως ιθύνων νους για το Forbes και δεν θα συμμετέχει στις καθημερινές λειτουργίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το Forbes σχεδιάζει να διορίσει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Η Integrated Whale θα διατηρήσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Το περιοδικό ιδρύθηκε το 1917 από τον B.C. Forbes, έναν Σκωτσέζο μετανάστη και αρθρογράφο επιχειρηματικών άρθρων για την αλυσίδα εφημερίδων Hearst.

Διαβάστε περισσότερα