Αλλαγή του ονόματος του ανήλικου εγγονού τους αιτούνται οι χαροκαμένοι γονείς της 28χρονης Κωνσταντίνας, θύμα του μακελειού στη Μακρινίτσα, που σημειώθηκε στις 5 Απριλίου. Το ζεύγος Τσάπα θέλει να μην ακολουθεί το μονάκριβο αγγελούδι τους καμία αρνητική μνήμη και να απαλλαγεί η οικογένεια από το άκουσμα του επωνύμου του δράστη του διπλού φονικού, που μόνο οργή και πόνο προκαλεί.

Ο παππούς του ανήλικου, Απόστολος Τσάπας, δήλωσε στον “Ταχυδρόμο”: «Δεν θέλουμε να έχει αυτό το όνομα το παιδί. Τελείωσε αυτό το επίθετο για εμάς. Δεν θέλουμε να ακούγεται πλέον».

Η οικογένεια πιστεύει ότι το επίθετο μπορεί να στιγματίσει τον ανήλικο, ο οποίος ταλαιπωρείται ήδη αρκετά ψυχολογικά, αφού στερείται την πιο σημαντική παρουσία για ένα παιδί, της μητέρας του, που όσο ζούσε το λάτρευε. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αλλάξει το όνομα του παιδιού, του οποίου έχουμε την οριστική επιμέλεια με δικαστική απόφαση και το αιτηθήκαμε αυτό στο Ληξιαρχείο Βόλου, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε», σημειώνει.

Το ζεύγος Τσάπα στερήθηκε για πάντα τα δύο του παιδιά μέσα σε ένα βράδυ. Σήμερα διαμένει σε καινούργιο σπίτι σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου με το εγγονάκι του και φροντίζει να μην έχει εκείνο πίσω του καμία οδυνηρή ανάμνηση. «Φθάνει που υποφέρουμε εμείς. Μόνο η ψυχή μας γνωρίζει πως ζούμε μετά το φρικτό μακελειό», επισημαίνει ο Απόστολος Τσάπας.

Έγκλημα στην Μακρινίτσα: Το  χρονικό

Το διπλό έγκλημα έγινε γύρω στις 8 το βράδυ  όταν ο άνδρας πήγε στο σπίτι των πρώην πεθερικών του στην Μακρινίτσα όπου ζούσε και η πρώην σύζυγος με το δύο ετών παιδάκι τους.

Γύρω στις 7.30 το απόγευμα ο 31χρονος Δ.Ρ. πήγε με το αυτοκίνητό του και με μαχαίρι που είχε μαζί του με λάμα μήκους περί στα 20 εκατοστών στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του στην Αγ. Τριάδα Μακρινίτσας.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχλούσε τακτικά την πρώην σύζυγό του από τον προηγούμενο  Δεκέμβριο που ήταν σε διάσταση και μάλιστα η οικογένειά της είχε ενημερώσει και την Αστυνομία.

Ο 31χρονος πήγε στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του, του άνοιξε την πόρτα του ισογείου η πρώην πεθερά του κι εκείνος την τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο. Η 28χρονη ακούγοντας τις φωνές της μητέρας της κατέβηκε τις σκάλες και ο 31χρονος την μαχαίρωσε στα πλευρά και στην κοιλιά.

Ο 30χρονος αδερφός της νεαρής είχε ειδοποιηθεί για την φασαρία και φτάνει στο σπίτι. Στην εξώπορτα, έρχεται αντιμέτωπος με τον δράστη, ο οποίος τον τραυματίζει θανάσιμα με μαχαιριές κοντά στην καρδιά.

Ο δράστης, διέφυγε με το όχημά του, αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικό που εκείνη την στιγμή κατέφθανε στο σπίτι καθώς η κοπέλα είχε προλάβει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και να πει «Βοήθεια! Έχει έρθει να μας σκοτώσει».