Φονική κακοκαιρία με δύο νεκρούς. Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, η κακοκαιρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας, έναν στην Κρήτη κι έναν στην Εύβοια, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιά.

Αρχικά, νωρίς το πρωί της Τρίτης, έχασε τη μάχη με τη ζωή 56χρονος κτηνοτρόφος στην Κρήτη. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να είχε εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιο, όπου πήγε να ταΐσει τα ζώα του.

Η πρόσβαση του ασθενοφόρου στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή φτάνοντας το ένα μέτρο. Για το λόγο αυτό, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να φτάσουν οι διασώστες στο σημείο.

Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Δεύτερος νεκρός στην Εύβοια

Λίγα λεπτά αργότερα, έγινε γνωστός ο θάνατος ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του, σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας.

Πρόκειται για 80χρονο από το χωριό Τρούπι, σε υψόμετρο 250 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του καθώς η χιονόπτωση ήταν σφοδρή.

Ο ίδιος είχε ειδοποιήσει τις αρχές από αργά το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο. Μάλιστα, καταβλήθηκε προσπάθεια να απογειωθεί ελικόπτερο, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν κατέστη εφικτό.

Σύμφωνα με το MEGA, τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όπου δυστυχώς απεγκλώβισαν τον 80χρονο άνδρα νεκρό.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να αντιμετώπιζε αναπνευστικά και παθολογικά προβλήματα και έπρεπε επειγόντως να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας

Ο τρίτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ένας 73χρονος από το χωριό Μουρτιάς Ελυμνίων στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος υποστηριζόταν από μπουκάλα οξυγόνου, αλλά λόγω της διακοπής του ρεύματος, το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του. Πρόκειται, μάλιστα, για τον δεύτερο νεκρό που σημειώνεται στην Εύβοια.