Η κακοκαιρία της Μήδειας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, αλλά και αλλαγές από το πρωί σήμερα, Τρίτη, καθώς η Αττική, έχει ντυθεί στα λευκά…για τα καλά. Διαφορετικό ωράριο θα ισχύσει και για τα σούπερμαρκετ τα οποία πρόκειται σήμερα να κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πάντως, τόνισε ότι η κατάσταση – σε ένα γενικότερο πλαίσιο- είναι ελεγχόμενη παρόλο που πολλά σπίτι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα -κάποια και χωρίς νερό- σχεδόν παραπάνω από 12 ώρες. Στο κέντρο της Αθήνας, αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν μονάδες που ρίχνουν αλάτι σε κεντρικούς άξονες και νοσοκομεία ενώ ανέφερε πως στην Αθήνα δεν υπάρχουν κλειστοί δρόμοι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά τα σούπερμαρκετ και την κακοκαιρία, «λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και προκειμένου οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικίες τους, οι ως άνω επιχειρήσεις θα κλείσουν στις 18:00».

Κακοκαιρία: Στις 18:00 θα κλείσουν σήμερα τα σούπερμαρκετ

Παράλληλα, όπως τονίζεται, η απόφαση με την αλλαγή στο ωράριο των σούπερμαρκετ αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής, που αυτήν τη στιγμή πλήττεται από την κακοκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και προκειμένου οι εργαζόμενοι στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικίες τους, σήμερα Τρίτη 16/02/2021 οι ως άνω επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν έως τις 6:00 μ.μ. Η ως άνω απόφαση ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ΠΕ Αττικής».

Διαβάστε επίσης για της αλλαγές του ΟΑΣΑ εξαιτίας της κακοκαιρίας, πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας και τις αναβολές στους εμβολιασμούς – Τι ισχύει για μετρό και προαστιακό:

https://radar.gr/article/74219/mideia-dyskoles-oi-metakiniseis-poy-yparxoyn-provlimata