Aντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης της Folli Follie και της πλευράς Δημήτρη Κουτσολιούτσου, όπως εκπροσωπήθηκε από τους νομικούς του συμβούλους, κατά τη σημερινή εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της εταιρείας για τη χρήση 2019.

Ο CEO Γιώργος Σάμιος, o επικεφαλής της υφιστάμενης διοίκησης της Folli Follie, δέχθηκε τις βολές του νομικού εκπροσώπου του Δημήτρη Κουτσολιούτσου (τυπικά παραμένει ακόμη μέτοχος της FF με ποσοστό 36%) , ο οποίος εκ ονόματος του εντολέα του έκανε λόγο για σωρεία παραλείψεων κατά τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων του 2019, με βάση όσα αναφέρει ο ορκωτός ελεγκτής της PwC στο πιστοποιητικό ελέγχου.

Η πλευρά Κουτσολιούτσου επέμεινε στη  ρητορική της και στα επιχειρήματα που έχει παρουσιάσει σε όλες τις γενικές συνελεύσεις και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένταση , με τη διοίκηση Σάμιου να απορρίπτει τους ισχυρισμούς και τα επιχειρήματα της πλευράς Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου, η πλευρά  Δημήτρη και Γιώργου Κουτσολιούτσου  μπλόκαρε μία ακόμη Γενική Συνέλευση και επέβαλε τους όρους της στη διοίκηση, και αυτό διότι ακόμη εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου.

CEO Folli Follie

Ο ο κ. Σάμιος ανοίγοντας τις εργασίες της ΓΣ (πραγματοποιήθηκε με ποσοστό απαρτίας 53,61%) εξέφρασε την αισιοδοξία της διοίκησης για την πορεία της FF, καθώς αυτή εδράζεται στη θετική εξέλιξη της Συμφωνίας Εξυγίανσης με τους ομολογιούχους πιστωτές, συμφωνία που μόλις χθες Πέμπτη τροποποιήθηκε, όπως προβλέπονταν, και κυρώθηκε.

Ενώ τόνισε, πως η εταιρεία κατάφερε να ορθοποδήσει, παρότι συνεχίζουν να υφίστανται εμπόδια που κληροδοτήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση και εισηγήθηκε στη ΓΣ των μετόχων να εγκριθεί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις του 2019.

 Πλευρά Κουτσολιούτσου

Χαρακτηρίζοντας ως «δοτή» τη διοίκηση, ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΔΣ μίλησε για πλήρη αποτυχία στην υπόθεση των μετοχών της Dufry καθώς η FF έχασε στο διαιτητικό δικαστήριο με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «τρύπα» 53 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή αποτιμώνταν το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο. Ο νομικός εκπρόσωπος του Δ. Κουτσολιούτσου επικαλούμενος την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή υποστήριξε πως η διοίκηση ότι τίποτε δεν έμαθε από τα λάθη της, λέγοντας πως ούτε απογραφή δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει μιλώντας για αδιαφάνεια και πρωτοφανείς πρακτικές οι οποίες πρέπει να προβληματίσουν τους μετόχους αλλά και τους υπεύθυνους που όρισαν τη διοίκηση. Επισήμανε αρκετές φορές πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ακαταδίωκτου που έχει ψηφιστεί για την νυν διοίκηση, η οποία διορίστηκε, όπως ανέφερε, στη βάση ενός ατυχέστατου νόμου και μιας αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Πρότεινε, τέλος, να αναβληθεί η συζήτηση για όλα τα θέματα και να συγκληθεί εκ νέου όταν συνταχθούν ορθά οι οικονομικές καταστάσεις.

Τα θέματα

Υπενθυμίζεται πως στη σημερινή εξ αναβολής τακτική Γενική Συνέλευση για την εταιρική χρήση 2019 τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είχαν οριστεί ως εξής:

1.Έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2019-31.12.2019.

2.Έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 1.1.2019-31.12.2019, και απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας.

3.Λήψη απόφασης για απαλλαγή των μελών του (τρέχοντος) Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως σχετικά με την σύνταξη και τον τακτικό έλεγχο των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 1.1.2019-31.12.2019.

4.Εκλογή Ορκωτών Λογιστών-Ελεγκτών για την χρήση 2020 και καθορισμός της αμοιβής τους.

5.Συζήτηση επί της έκθεσης αποδοχών του οικονομικού έτους 2019 και παροχή συμβουλευτικής ψήφου κατ’ άρθρον 112 §3 Ν. 4548/2018.

6.Έγκριση των πάσης φύσεως αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που καταβλήθηκαν στην χρήση 2019.

7.Παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων από την Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας (κατ’ άρθρον 44 §1 εδ. θ’ του Ν. 4449/2017).

8.Ενημέρωση σχετικά με τα ακόλουθα θέματα: α) Απώλεια των Μετοχών της DUFRYAG, β) Απόφαση εκκαθάρισης της FFGSOURCINGκαι όλου του υπο-ομίλου Ασίας και γ) Συμφωνία Εξυγίανσης με Ομολογιούχους. Το ακόλουθο θέμα προσετέθη κατόπιν αιτήματος του μετόχου, Δημητρίου Κουτσολιούτσου.