Την εκτίμηση ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της σκευωρίας Novartis «καθοδηγήθηκαν» εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

«Εάν σκεφτούμε ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος των Ελλήνων πολιτικών στηρίχθηκαν από τους προστατευόλμενους μάρτυρες, αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι καθοδηγήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Φλωρίδης.

Για να συμπληρώσει:

«Αποδείχθηκε ότι έλεγαν ψέματα, αλλά αυτοί που υπέστησαν τα ψέματα δεν μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους».

Εξηγώντας τι έχει αλλάξει από την 1η Μαΐου μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, υπογράμμισε ότι «ο εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα να εξετάσει το καθεστώς προστασίας μαρτύρων αυτεπάγγελτα».

Υπενθύμισε, δε, ότι όλα ξεκίνησαν όταν «στη Βουλή σε ένα νομοχέδιο δικό μας ήρθε ο κ. Βελόπουλος και είπε ότι ένας βουλευτής του πληρώθηκε 30 εκατ. δολάρια για την υπόθεση Novartis. Ο βουλευτής ήρθε στη Βουλή και είπε ότι “ναι, τα πήρα τα λεφτά νόμιμα, έχω φορολογηθεί και όλα καλά”».

«Αυτό που απσχολεί είναι αν οι αμοιβές αυτές συνδέονται με τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis. Αν έχουν παρει αμοιβή για την ίδια υπόθεση, η ελληνική νομοθεσία δεν το επιτρέπει», κατέληξε για το θέμα ο Γιώργος Φλωρίδης.

Διαβάστε ακόμη: