«Σήμερα ακούσαμε έναν εξαιρετικά πρωτότυπο ορισμό του τι είναι άνδρας, ανδρισμός» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μετά τη δήλωση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που μιλώντας για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον Απόστολο Λύτρα, υποστήριξε οτι η «ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα αντρικό στην κακοποίηση για να του απαντήσει ο δικηγόρος ως εξής: «Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνεχίζοντας να τοποθετείται πάνω στην άποψη Κούγια, τόνισε τα εξής: «Ότι άνδρας και ανδρισμός είναι να σκοτώσεις στο ξύλο μια γυναίκα και να ζητήσεις συγνώμη μετά, αφού μπορεί να πας φυλακή, δηλαδή. Εγώ νόμιζα ότι άνδρας είναι αυτός που σέβεται τη γυναίκα, τις γυναίκες, τους συνανθρώπους του. Ότι ο αληθινός άνδρας είναι αυτός. Σήμερα ακούσαμε αυτόν τον κενοφανή ορισμό, που δείχνει βέβαια και άλλα πράγματα. Μένω σε αυτό το σχόλιο»
Όσον αφορά στις ρυθμίσεις για την ενδοοικογενειακή βία και στον νόμο που έφερε και χάριν του οποίου επισπεύστηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψη Λύτρα δήλωσε στην ΕΡΤ:
«Δεν μπορούμε να λέμε λόγια συμπάθειας σε μια κοινωνία που ζητά βοήθεια».
Τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύσει το υφιστάμενο πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία κι επισήμανε ότι είναι διαρκής ο αγώνας για την αντιμετώπισή της.
«Όταν πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, η αγωνία που είχαμε στο τομέα το δικό μας ήταν πως μπορούμε να απαντήσουμε σε ένα γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει στη χώρα και μια αίσθηση ανομίας, δηλαδή μια αίσθηση ότι ό,τι και να κάνω, όποιο νόμο και να παράγω, οι συνέπειες είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες.
Γιατί όταν μια κοινωνία ζητά προστασία από μια κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν μπορεί να της λέει λόγια συμπάθειας. Ναι, η κυβέρνηση δρα έτσι. Μιλώντας εισηγούμενος στον πρωθυπουργό την καινούργια αντίληψη για τους ποινικούς κώδικες, είπαμε ότι πρέπει, μετά από πολλές δεκαετίες που κοιτάξαμε τα δικαιώματα των εγκληματιών, να δούμε λίγο και τα δικαιώματα των θυμάτων. Ας δούμε λίγο την ανάγκη της κοινωνίας να προστατευτεί αποτελεσματικά.
Διαβάστε ακόμη
- Απόστολος Λύτρας: Το σκεπτικό του Αρείου Παγού πίσω από την δεύτερη παρέμβαση- «Η σύζυγός του εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο»
- Αναστασία Γιούσεφ: Είδε γυμνές φωτογραφίες της σε «περίεργα» site
- Κέιτι Πέρι: Πιο σέξι από ποτέ, την αποθέωσαν στα σχόλια – «Είσαι τόσο καυτή»
- Στέλλα Μπεζαντάκου για τον σύζυγό της: Μ’ αρέσει να τον θέλουν κι άλλες γυναίκες, τιμή μου