Ενώ κάποιες χώρες έφτιαξαν ΜΕΘ σε μια νύχτα και έριξαν δημόσιο χρήμα στην Υγεία και την Οικονομία, στην Ελλάδα το υποκείμενο νόσημα του νεοφιλελευθερισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ενίσχυσε την Δημόσια Υγεία και επιλεκτικά, εργαλειοποίησε τον φόβο για να καταστείλει το φρόνημα της κοινωνίας, τονίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με άρθρο του στην κυριακάτικη εφημερίδα ΠΑΡΟΝ.
Ο Αλ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει πως το επιτελικό σύστημα Μητσοτάκη χρησιμοποίησε ως οδηγό το μοντέλο Όρμπαν ώστε να επιδοθεί στον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού εφαρμόζοντας τη γραμμή υποταγής της κοινωνίας και των αγώνων της μέσω της επιβολής αστυνομικού κράτους ενώ την ίδια στιγμή μεθοδικά προσπαθεί να έχει τον έλεγχο της πληροφόρησης.
Ενώ ο κόσμος πεθαίνει και τα κρούσματα ξεφεύγουν, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται σθεναρά την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, αποφεύγει παρά την κατακραυγή την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, παρουσιάζει αμφισβητούμενα στοιχεία για την πανδημία και επί ένα χρόνο αρνείται μαζικά και στοχευμένα τον έλεγχο του πληθυσμού με δωρεάν και συνταγογραφούμενα τεστ υποβαθμίζοντας εκτός από την νοημοσύνη μας και τους επιστήμονες της Επιτροπής Ειδικών οδηγώντας τους στο σημείο να αμφισβητείται η αξιοπιστία της Επιτροπής και οι προτάσεις τους.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

 
«Επιμένουν ξεδιάντροπα να πολιτεύονται με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και διαρκή διακίνηση fake news ακόμη και με πλαστές φωτογραφίες. Διεκδικούν και προφανώς έχουν κερδίσει το πρωτείο της ανικανότητας σε όλα, αλλά εμμονικά επιμένουν ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!» και ξεκαθαρίζει πως «Εμείς η Αριστερά, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δημοκρατικοί πολίτες δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινές μάχες ώστε το στοίχημα να το κερδίσει η κοινωνία των πολλών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.