search

AREA 51

Φήμες ότι μεθοδεύεται αλλαγή του νόμου όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την θέση του Διοικητή της ΕΥΠ (πρέσβης ή απόστρατος) προκειμένου «να βολέψουν» συγκεκριμένο πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες στο περιβάλλον Μητσοτάκη!

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών θα συνεχίσει να υπάγεται στο Μαξίμου και ο νέος Διοικητής θα αναφέρεται σε έναν εκ των δύο Υπ. Επικρατείας, τον Στ. Παπασταύρου -που φέρεται να έχει αρνηθεί- ή τον…

Σε ποιον υπάγεται εντέλει (πλέον) η ΕΥΠ; Στο Μαξίμου; Στην Κατεχάκη; Ή 50% - 50% με μοιρασμένες αρμοδιότητες και συνυπευθυνότητα;

Μαθαίνω ότι…

Παρασκηνιακή κινητικότητα επικρατεί στις παρυφές του Μαξίμου, (του κανονικού και όχι του υπηρεσιακού) σχετικά με το διοικητικό πλαίσιο που θα διέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατά τη νέα διακυβέρνηση της χώρας!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στο περιβάλλον της κεντρικής εξουσίας έχει αναπτυχθεί μια άποψη, που συγκλίνει στη λογική της αλλαγής του νόμου όσον αφορά τις προϋποθέσεις για να αναλάβει κάποιο πρόσωπο τη θέση του διοικητή!

Σε απλά λόγια, η σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα κάνει λόγο για σκέψεις αλλαγής του νόμου, που προβλέπει στη καρέκλα του επικεφαλής της ΕΥΠ να τίθεται πρώην διπλωμάτης ή απόστρατος αξιωματικός, προκειμένου να «βολέψουν» συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει παράσχει υπηρεσίες στο στενό περιβάλλον Μητσοτάκη!

Από κει και πέρα, οι πληροφορίες λένε πως η ΕΥΠ θα συνεχίσει να αναφέρεται στο Μαξίμου και πως τον ρόλο που είχε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, θα τον έχει ένας εκ των Υπουργών Επικρατείας που θα τοποθετηθούν!

Λέγεται πάντως πως στις σχετικές συζητήσεις που είχαν διενεργηθεί, ο Σταύρος Παπασταύρου, που θα είναι ο ένας εκ των δύο Υπουργών Επικράτειας στο Μαξίμου (ο άλλος θα είναι ο Άκης Σκέρτσος), φέρεται να είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή με την ΕΥΠ!

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ