Με αφορμή την επίσημη τοποθέτηση της Τέρνα Ενεργειακής την περασμένη εβδομάδα ότι πράγματι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με ξένους επενδυτές αλλά και την πρόσκληση γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων στις 27 Ιουνίου για παροχή έγκρισης για χρήση των εσόδων από πώληση εξαιρουμένου περιουσιακού στοιχείου, δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η υπόθεση της εξαγοράς της Τέρνα Ενεργειακής από την Macquarie βρίσκεται στην τελική της ευθεία!

Νεότερες ωστόσο πληροφορίες – φήμες της αγοράς κάνουν λόγο ότι «το deal έκλεισε», χωρίς ωστόσο το γεγονός αυτό να δύναται να επιβεβαιωθεί αρμοδίως!

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως υποστηρίζουν ότι η συμφωνία μεταξύ Τέρνα Ενεργειακής και Macquarie μετά από πολύμηνες σκληρές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκε αισίως και μάλιστα σε τιμή που κατά τις ίδιες πηγές κινείται άνω των 22 ευρώ ανά μετοχή!

Προς απογοήτευση όλων όσοι επιδίωκαν απελπισμένα να χαλάσει το μεγάλο deal, μέσα από πλήθος επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων όπου έσπειραν τον πανικό και την κινδυνολογία με προφανώς ιδιοτελείς σκοπούς και επιδιώξεις!

Στον βαθμό που το big deal επιβεβαιωθεί αρμοδίως τις επόμενες ημέρες, θα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που καταδεικνύει στην πράξη τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, των ισχυρών επιχειρήσεων και του Χρηματιστηρίου, εν μέσω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας, πληθωρισμού και υψηλών επιτοκίων που καθιστούν το κόστος του χρήματος πανάκριβο!

Και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό ότι ένα εκ των κορυφαίων funds του πλανήτη που έχει ήδη αποκτήσει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ αντί 2,1 δις. ευρώ και διεκδικεί την παραχώρηση της Αττικής οδού, αποκτά μέσα από εξαγορά με υψηλό premium σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή, την κορυφαία εταιρία στην Ελλάδα στον χώρο των ΑΠΕ, καταδεικνύοντας εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, παρά την κρίση, το υψηλό κόστος δανεισμού και την σοβούσα αρνητική συγκυρία!