O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τάσσεται κάθετα ενάντιος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, λέγοντας ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6» και αναφερόμενος στις αντιδράσεις, ο κ. Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι εν μέσω των απαγορεύσεων έφερε ένα νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις. Τόνισε, δε ότι τα ιδρύματα χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση ενώ τάχθηκε κατά των καμερών στα αμφιθέατρα, που όπως υποστήριξε σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «ρουσφέτι» της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τους διορισμούς των Ειδικών Φρουρών που θα φυλάνε τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Οι 1100 ειδικοί φρουροί είναι ανεκπαίδευτοι» ανέφερε, ενώ υπενθύμισε ότι και ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέας, ήταν ειδικός φρουρός. Επισήμανε μάλιστα, ότι προσλήψεις χρειάζονται σε άλλους τομείς, λέγοντας χαρακτηριστικά για γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και το Πολιτικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για αύριο Παρασκευή στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος, ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι θα έχουμε μια καλή κουβέντα, υπάρχουν προβληματισμοί που συζητούνται. Για τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν εντός του κόμματος, σημείωσε πως οι προβληματισμοί είναι η κινητήρια δύναμη εντός του κόμματος για να συζητούν, δεν υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ σημείωσε ότι «δεν θα βουλώνουμε στόματα και ο Πολάκης θα λέει την άποψη του και ο Τσακαλώτος».