Η Φιλιώ Πυργάκη έφυγε από τη ζωή και η κηδεία της έγινε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Άκοβας, το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το argolikeseidhseis, σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης η οικογένεια και οι φίλοι της στην Αργολίδα αποχαιρέτησαν τη μεγάλη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού, την Φιλιώ Πυργάκη.

Ο κόσμος είπε το τελευταίο αντίο στη «βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού» με τους ήχους παραδοσιακών οργάνων και με τραγούδια που έμειναν για να τη θυμίζουν σε όλους. Νωρίτερα γνωστοποιήθηκε πως η οικογένεια επιθυμούσε αντί στεφάνων τη δωρεά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα».

Οι τελευταίες της στιγμές

Η κορυφαία τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη, λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή, έσφιξε στην αγκαλιά της για τελευταία φορά τη μοναχοκόρη της Γαρυφαλλιά, τον γαμπρό της Αντώνη, καθώς και τα δύο πολυαγαπημένα της εγγόνια, Θοδωρή και Φίλιππο.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ενώ κοιμόταν, η Φιλιώ Πυργάκη «έφυγε» δύο μήνες μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου, Δημήτρη Κωστόπουλου. Η συμπεθέρα της σπουδαίας τραγουδίστριας, Ιωάννα Παπαγεωργίου, εξομολογείται στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

Φιλιώ Πυργάκη κηδεία: Με τραγούδια το τελευταίο «αντίο»

«Έφυγε» δύο μήνες μετά τον θάνατο του πολυαγαπημένου της συζύγου

«Η Φιλιώ Πυργάκη τους τελευταίους μήνες δεν ήταν καλά. Όμως, εκείνο που τη γονάτισε ήταν ο θάνατος του συζύγου της Δημήτρη. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, εκείνη παρακαλούσε κάθε μέρα να πεθάνει. Τον τελευταίο καιρό είχε αποδυναμωθεί εντελώς. Δεν είχε δυνάμεις. Νομίζω, δεν ήθελε να ζήσει άλλο».

«Ζήτησε την κόρη της, τον γαμπρό της και τα εγγόνια της. Τους αγκάλιασε έναν προς έναν. Φίλησε τα χέρια της κόρης της και της είπε: Εγώ παιδί μου θα φύγω. Να είστε δυνατοί, μονιασμένοι και να είστε περήφανοι για μένα. Ύστερα από λίγες ώρες έπεσε σε λήθαργο. Λίγο πριν φύγει, άνοιξε τα ματάκια της, μας κοίταξε και αυτό ήταν…», λέει με αναφιλητά η Ιωάννα Παπαγεωργίου.