Ο Αντουάν Αρνό αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Berluti, της εταιρείας κατασκευής υποδημάτων που ανήκει στον ομιλο LVMH, στο πλαίσιο ενός διοικητικού ανασχηματισμού που εγείρει ερωτήματα για τη διάδοχη κατάσταση στον μεγαλύτερο όμιλο ειδών πολυτελείας στον πλανήτη.

Ο μεγαλύτερος γιος του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό θα παραμείνει πρόεδρος της παρισινής μάρκας, αλλά θα τον διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Ζαν-Μααρκ Μανσβέλ, ο οποίος μετκινείται από την εταιρεία κοσμημάτων Chaumet της LVMH, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι τελευταίες ανακοινώσεις αναμένεται να πυροδοτήσουν εκ νέου τις υποθέσεις γύρω από τη διαδοχή στην ηγεσία της εταιρείας, της οποίας ηγείται σήμερα ο 74χρονος Μπερνάρ Αρνό, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

Ο Αντουάν Αρνό, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Berluti από το 2011, θα διατηρήσει επίσης τον ρόλο του προέδρου στην εταιρεία Loro Piana, που ειδικεύεται στα κασμίρια, καθώς και τις αρμοδιότητες εποπτείας για το περιβάλλον στην LVMH. Ο 46χρονος είναι επίσης αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Christian Dior, της εταιρείας χαρτοφυλακίου μέσω της οποίας η οικογένεια Arnault ελέγχει την LVMH.

Αύξηση ηλικιακών ορίων

Παρότι ο ίδιος προσπαθεί να αποφύγει να τοποθετηθεί δημόσια για τις προθέσεις του, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Μπερνάρ Αρνό θα αποσυρθεί σύντομα. Η LVMH αύξησε πέρυσι το όριο ηλικίας για τον διευθύνοντα σύμβουλό της, μια κίνηση που θα επιτρέψει στον πατριάρχη της οικογένειας να παραμείνει στο τιμόνι μέχρι τα 80 του χρόνια.

Η LVMH κατέχει 75 εμπορικά σήματα, αλλά η Berluti δεν βρίσκεται στα 10 κορυφαία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της HSBC. Σημειώνεται ότι η LVMH δεν αναλύει τα έσοδα ανά μάρκα.

Ο κατασκευαστής υποδημάτων με έδρα το Παρίσι, δημιουργίες του οποίου φορούσαν κάποτε ο ηθοποιός Μαρτέλο Μαστρογιάνι και ο καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ, είναι γνωστός για τα δερμάτινα παπούτσια monk αξίας 2.090 ευρώ, καθώς και για τα μοντέλα που κατασκευάζονται κατά παραγγελία. Η Berluti προσφέρει επίσης ανδρικά ρούχα, καθώς και αξεσουάρ και βαλίτσες.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ντύσει τη γαλλική ομάδα για τις τελετές έναρξης των θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι. Η LVMH θα δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ ως επίσημος χορηγός.

Η αδελφή του Αντουάν, η 48άχρονη Ντελφίν, η μεγαλύτερη από τα πέντε αδέλφια, ηγείται της Dior, της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας μόδας της LVMH μετά τη Louis Vuitton. Ο Αλεξάντρ Αρνό, 31 ετών, είναι υπεύθυνος για το προϊόν και την επικοινωνία στην Tiffany & Co, ενώ ο έτερος αδελφός Φρεντερίκ, 29 ετών, είναι διευθύνων σύμβουλος της μάρκας ρολογιών Tag Heuer. Ο Ζαν Arnault, 25 ετών, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της κατηγορίας ρολογιών της Louis Vuitton.

Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της Τετάρτης, ο Μανσβέλ θα αντικατασταθεί από τον Charles Leung, τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH για την εταιρεία κοσμημάτων Fred. Ο διάδοχος του Leung θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω, δήλωσε η LVMH.

Διαβάστε ακόμη: