Θέμα μερικών εβδομάδων είναι πλέον η έλευση στη χώρα μας του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα ομογενούς επιχειρηματία κ. Τζορτζ Τσούνη, στη θέση του αποχωρούντος μετά από 5 χρόνια κ. Τζέφρι Πάιατ.

Μετά την έγκριση στις αρχές Ιανουαρίου της τοποθέτησης Τσούνη στην Αθήνα από την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας υπό τον Μπομπ Μενέντεζ -ο οποίος άλλωστε περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που είχαν προτείνει τον δραστήριο επιχειρηματία για την πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας- αναμένεται μόνο η υπογραφή της σχετικής εντολής προκειμένου ο Τζορτζ Τσούνης να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να επιστρέψει στα «πάτρια» εδάφη!

Οι πληροφορίες λένε πως τελικά μαζί του στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα ο Τζορτζ Τσούνης θα έχει και τον περίφημο Father Alex, κατά κόσμον Καρλούτσο, μια «εμβληματική» και ταυτοχρόνως αινιγματική μορφή της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ, έναν κληρικό με υψηλές επαφές, προσβάσεις, νταραβέρια και ιδιότυπες σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα!

Ο Father Alex, ο γιος του οποίου υπήρξε ο εκπρόσωπος -λομπίστας- των καζινάδων της Hard Rock στην προσπάθειά τους να επικρατήσουν της Mohegan στον διαγωνισμό για το καζίνο του Ελληνικού, θεωρείται «μέγας νταραβεριτζής» που ξέρει καλά να ελίσσεται, να «τρυπώνει», να διαπλέκεται και να εξυπηρετεί συμφέροντα!

Ο «ντηλαδόρος με τα μαύρα ράσα», όπως τον αποκαλούν εργολάβοι και επιχειρηματίες στην Ελλάδα, που σχετίζονται με την Εκκλησία, κατάλαβε γρήγορα ότι στις εκλογές των ΗΠΑ θα επικρατήσει ο Μπάιντεν, οπότε «γύρισε τη βάρκα», άδειασε τους Ρεπουμπλικάνους και τάχθηκε με τους Δημοκρατικούς!

Ως αντάλλαγμα φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ την πρεσβεία στην Αθήνα!

Μόλις ωστόσο αντελήφθη ότι η υποψηφιότητά του δεν προχωράει, έκανε στροφή και πρότεινε τον Τζωρτζ Τσούνη, τον οποίο πιστεύει -όπως λέει σε φίλους του στην Αθήνα- ότι τον καθοδηγεί και ελέγχει!

Έτσι, στις μέρες μας, ο Τζορτζ Τσούνης έρχεται Αθήνα, φέρνοντας κοντά του ως «έμπιστο» και «μέντορα» τον Father Alex Καρλούτσο, ο οποίος ήδη για να ξέρετε έχει ρίξει τις σχετικές γέφυρες με διαπλεκόμενα συμφέροντα, μοιράζει υποσχέσεις, τάζει δουλειές και εξυπηρετήσεις, έχει τη δική του προσωπική ατζέντα και είναι έτοιμος να κάνει αυτό που ξέρει πιο καλά από όλα: Νταραβέρια …