Στο ποδόσφαιρο λένε ότι δεν υπάρχουν «μαγικά ραβδιά» αλλά τα αποτελέσματα έρχονται μετά από σκληρή και προγραμματισμένη δουλειά. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού όμως ο «νόμος» αυτός ανατρέπεται. Πως μπορεί να εξηγηθεί ότι μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες οι «ερυθρόλευκοι» κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν και πάνε από νίκη σε νίκη και θυμίζουν πάλι τον καλό αγωνιστικό εαυτό τους. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την ημέρα που «πάτησε» στου Ρέντη έχει καταφέρει να… γυρίσει τον διακόπτη. Διπλή νίκη επί της Φερεντσβάρος, θρίαμβος την Τούμπα επί του ΠΑΟΚ! Τα πρώτα δείγματα γραφή του Βάσκου εντυπωσιακά!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν επιστρέφει από τη Βουδαπέστη με την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League στις αποσκευές του.

Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο της «Groupama Arena» και χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα επικράτησαν της Φερεντσβάρος με 1-0, όπως είχαν κάνει και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Ελ Κααμπί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 45ο λεπτό, ενώ οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ.

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στην ουγγρική ομάδα πέρασαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή κλήρωση (23/2, 14:00), όπου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στους «16» του Europa Conference League.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, ευκαιρίες και γκολ

Ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν εκτός έδρας, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους παίκτες του Στάνκοβιτς, με τους ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δημιουργούν ευκαιρίες και λίγο πριν το φινάλε να ανοίγουν το σκορ με τον Ελ Κααμπί.

Στο 20’ ο Όρτα δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και βγήκε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Μαροκινός απείλησε και πάλι. Μετά από σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, ο Αφρικανός έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντίμπους.

Στο 38’ ο Όρτα με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τον Φορτούνη τετ α τετ με τον πορτιέρο της Φερεντσβάρος, αλλά το σουτ που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ουγγρικής ομάδας έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντάνιελ Ποντένσε βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Φερεντσβάρος και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Ντίμπους.

Στο 44’ μετά από κεφαλιά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαέ, με τον διαιτητή, Τουρπέν, να δείχνει αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο VARίστας, όμως, ως όφειλε, του ζήτησε να κάνει ανασκόπηση της φάσης, με τον Γάλλο να βλέπει το βίντεο και να δίνει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά, που πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας αυτό που ήθελε, ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την επιθετική γραμμή της Φερεντσβάρος.

Στο 53’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Φορτούνη, αλλά το σουτ που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατέληξε στην αγκαλιά του Ντίμπους. Στο 71ο λεπτό ήταν σειρά του Αντρέ Όρτα να σουτάρει μέσα από την περιοχή της Φερεντσβάρος, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, με τους Μασούρα και Ιμπόρα να παίρνουν τις θέσεις των Φορτούνη και Όρτα. Στο 78′ ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών έριξε στο παιχνίδι με τον Γιόβετιτς, με τον Μαυροβούνιο επιθετικό να αντικαθιστά τον Ελ Κααμπί.

Στο 84’ ο Γιόβετιτς σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ντιμπούς έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσικίνιο σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Φερεντσβάρος μπλόκαρε. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Καρβάλιο αντί του Τσικίνιο. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90’ Καρβάλιο), Όρτα (74’ Ιμπόρα), Φορτούνης (74’ Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79’ Γιοβέτιτς).

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντιμπούς, Βίνγκο (46’ Μακρέτσις), Σισέ, Μαέ, Μαϊγκά, Κόδρο (46’ Πέσιτς), Φάνι, Ζαχαρίασεν (67’ Ρομνταουάν), Τσίβιτς (67’ Ραμίρεζ), Μαρκίνιος, Βάργκα.

Διαβάστε ακόμη: