Πριν από λίγες ημέρες ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Wimbledon όχι για να αγωνιστεί αλλά για να βραβευτεί από τους διοργανωτές για την τεράστια προσφορά του.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Ελβετός μίλησε στο CNN για την επόμενη ημέρα της απόσυρσης και ρωτήθηκε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την προσπάθειά του να κερδίσει και φέτος το Wimbledon.

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για εκείνον. Εγώ είχα τις στιγμές μου, κέρδισα 8 τίτλους εδώ, 5 απ’ αυτούς συνεχόμενους, ήταν φανταστικά. Αν κάποιος το ισοφαρίσει ή το ξεπεράσει αυτό, θα είναι επειδή του αξίζει. Και εμένα παλιότερα με παρακινούσε να σπάω τα ρεκόρ, αλλά όταν καθίσεις και δεις τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά, σταματάει να σε ενδιαφέρει. Τότε είναι που χαλαρώνεις και μπορείς να ευχαριστηθείς τα επιτεύγματά σου.

Ελπίζω να τα καταφέρει! Πιστεύω πως οποιαδήποτε στιγμή γράφεται ιστορία, το τένις μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Είναι κάτι που ξεπερνάει όλα τα αθλήματα, όπως όταν κέρδισε το 23ο Slam του στο Παρίσι. Θα ήταν καλά νέα και για εκείνον, αλλά και για το παιχνίδι. Πιστεύω πως είναι το φαβορί και δεν θα με εκπλήξει αν τον δούμε να σηκώνει ακόμα έναν τίτλο στο Wimbledon» είπε ο Φέντερερ.

Διαβάστε περισσότερα