Για να καταλαβαίνετε πως λειτουργούσε το σύστημα της ασυδοσίας και της διαπλοκής σε μικρή τράπεζα, όπου πλήθος δανείων είχαν δοθεί προς διαχείριση σε fund το οποίο κέρδιζε με κάθε τρόπο βρέξει χιονίσει, απολαμβάνοντας υψηλότατες αμοιβές και ότι άλλο προκύψει σας μεταφέρω ένα διάλογο δυο πολύ σοβαρών επιχειρηματιών:

Λέει ο πρώτος στον δεύτερο: «Έχω στα χέρια μου τον πλήρη κατάλογο των κόκκινων δανείων της τάδε τράπεζας, μου τον έδωσε με εμπιστευτικότητα το μάνατζμεντ του fund, να δω αν κάτι με ενδιαφέρει! Μπορώ να σου τον δώσω, αλλά σε παρακαλώ με διακριτικότητα, μη με εκθέσεις» συμπληρώνει ο πρώτος επιχειρηματίας!

Και ο δεύτερος αντί απάντησης, ανοίγει το συρτάρι του γραφείου του, βγάζει από μέσα ένα φάκελο και τον αφήνει μπροστά του! «Μου τον έχουν δώσει ήδη τον φάκελο με τα κόκκινα δάνεια, όπως και σε άλλους επιχειρηματίες που έχω μιλήσει» συμπληρώνει ο δεύτερος μεγαλοεπιχειρηματίας, στον εμβρόντητο συνομιλητή του που έχει μείνει άφωνος, στήλη άλατος!

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο τραπεζικό σύστημα και σχετίζονται με τα funds – κοράκια που εκ του ασφαλούς χωρίς ρίσκο κονομάνε στην πλάτη των τραπεζών, των μετόχων και των φορολογουμένων πολιτών!

Και μετά διερωτόμαστε γιατί καταρρέουν η μια μετά την άλλη οι τράπεζες, συστημικές και μη…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.