Μαθαίνω ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις στις 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες!

Πρώτα απ’ όλα στην Εθνική τράπεζα θα υπάρξει η αναμενόμενη αλλαγή προέδρου του διοικητικού συμβουλίου όπου έχει κλειδώσει η τοποθέτηση του πρώην υπουργού κ. Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του αποχωρήσαντος- αποπεμφθέντος κ. Μιχαϊλίδη, γνωστού και ως «κουμπάρου» λόγω κυπριακής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είχε και πολλούς άλλους «κουμπάρους» σε επίλεκτες θέσεις στην τράπεζα.

Πέραν όμως της Εθνικής οι πληροφορίες λένε πως θα έχουμε αντικατάσταση προέδρου και σε άλλη συστημική τράπεζα!

Όπου μεθοδεύεται επιστροφή πρώην τραπεζίτη και νυν «μανάβη», μολονότι κάποιοι ισχυρίζονται πως η επιλογή αυτή δεν έχει μεγάλη τύχη!

Τέλος, η είδηση είναι πως συστημική τράπεζα εντελώς αθόρυβα και μεθοδικά εξελίσσει σενάριο τεράστιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 1 δις. ευρώ, ενδεχομένως και παραπάνω.

Για λόγους ενημέρωσης της Επ. Κεφαλαιαγοράς, αλλά και γιατί το σχέδιο δεν θέλει να σπάσει, η συστημική τράπεζα κρατάει το μυστικό αυτό επτασφράγιστο!

Και στον βαθμό που το σχέδιο υλοποιηθεί θα πρόκειται για το δεύτερο μπαμ στον τραπεζικό τομέα μετά την απολύτως επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και δρομολόγησε νέες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.