Mέλος της ομάδας παραγωγής από τη δημοφιλή ισραηλινή τηλεοπτική σειρά Fauda, ​​του Νetflix, ο 38χρονος Matan Meir, πέθανε κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολεμούσε για την 551η Ταξιαρχία του Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου και τελικά έχασε τη ζωή του με τρόπο που θύμιζε τους ήρωες της σειρά που δημιούργησε.

Fauda: Πώς σκοτώθηκε ο Matan Meir, παραγωγός της σειράς του Netflix

Έφεδρος στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) περιλαμβανόταν στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στη γραμμή του καθήκοντος στη Γάζα, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Jerusalem Post.

Συγκεκριμένα, ο Meir ήταν ένας από τους πέντε στρατιώτες των IDF που σκοτώθηκαν από μια έκρηξη λίγο έξω από υπόγεια σήραγγα η οποία αποδείχθηκε παγιδευμένη με εκρηκτικά από τη Χαμάς, σύμφωνα με τους Times of Israel. Η έκρηξη έλαβε χώρα δίπλα σε τζαμί στην περιοχή Beit Hanoun της Λωρίδας της Γάζας.

Τραγική επίσης, σύμπτωση αποτελεί το γεγονός ότι η δημοφιλής σειρά αφηγείται τη φρίκη του πολέμου στην περιοχή, ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Χαμάς, τα τελευταία χρόνια.

Fauda: Συντετριμμένο το καστ της σειράς

Το καστ του Fauda εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη. «Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε ότι ένα από τα μέλη της οικογένειάς μας Fauda, ​​ο Matan Meir, σκοτώθηκε σε δράση στη Γάζα. Ο Matan ήταν αναπόσπαστο μέλος του πληρώματος.

Το καστ και το συνεργείο είναι συντετριμμένοι από αυτή την τραγική απώλεια. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Matan και Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραφε μια ανάρτηση από το καστ της Fauda στο X, πρώην Twitter.

Διαβάστε ακόμη: