Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η πρόσβαση στο Φαράγγι της Σαμαριάς από εδώ και στο εξής, για την προστασία των επισκεπτών ανακοίνωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

Μέχρι τη Δευτέρα 21 Αυγούστου θα είναι κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς υπό τον φόβο της μετασεισμικής ακολουθίας, μετά τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 13 Αυγούστου και είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός Ισπανού τουρίστα, μετά από πτώση βράχου από κατολίσθηση.

Ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, κράτησε κλειστό το Φαράγγι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του, ώστε οι επισκέπτες να είναι ασφαλείς την επόμενη φορά που θα ανοίξει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ, από την Τρίτη 22 Αυγούστου που θα επιτραπεί ξανά η πρόσβαση στον Εθνικό Δρυμο, οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται μόνο με υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει να υπογράψουν και θα αναφέρει ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό.

Η απόφαση του ΟΦΥΠΕΚΑ ήρθε μετά το περιστατικό με τον ακρωτηριασμό Ισπανού τουρίστα ύστερα από τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ την προηγούμενη εβδομάδα. Ζητά από τους επισκέπτες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για ενδεχόμενο κίνδυνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διαβάστε ακόμη: