Ενα βήμα πριν την είσοδό της στην εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά φαίνεται ότι βρίσκεται η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων Dimand. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, κατέθεσε στις 7 Απριλίου σχετική αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και περιμένει το “πράσινο φως” για την δημόσια εγγραφή.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει ένα ισχυρό “χαρτοφυλάκιο” μεγάλων ιδιωτικών έργων ενώ στην παρούσα φάση “τρέχει” εμβληματικές επενδύσεις όπως η ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά, του Μινιόν και του πρώην εργοστασίου της Softex στον Ελαιώνα. Η εταιρεία έχει συνάψει κορυφαίες συνεργασίες με την Prodea Investments αλλά και την Premia Properties με τις οποίες αναπτύσσουν μεγάλα έργα.

“Πράσινες επενδύσεις”

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επέλεξε στις αρχές του έτους να επενδύσεις επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία με την Dimand με την τράπεζα να “ρίχνει” συνολικά 71,5 εκατ. ευρώ σε “πράσινες” επενδύσεις (κυρίως γραφεία και ξενοδοχεία εντός αστικού ιστού). Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία συμμετέχει με 35% και κατά 65% η Arcela Investments, θυγατρική της Dimand. Η νέα επένδυση θέτει στο επίκεντρο την προώθηση της πράσινου μετασχηματισμού της αγοράς real estate, με κτήρια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και φιλικά στο περιβάλλον.