Το Grand Prix της Τζέντα ήταν συγκλονιστικό και το φινάλε του μας χάρισε απίστευτες συγκινήσεις. Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμα μία νίκη με τον Μαξ Φερστάπεν να τερματίζει δεύτερος και τον Βαλτερί Μπότας ν’ ακολουθεί τρίτος.

Πλέον ο επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης κι ο Ολλανδός πιλότος έχουν από 369,5 βαθμούς και η μάχη του τίτλου ανάμεσα στους δύο θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.

Από εκεί και πέρα στον 14ο γύρο είχαμε κίτρινη σημαία με τον Χάμιλτον να είναι πρώτος, ο Μπότας δεύτερος και ο Φερστάπεν τρίτος. Η Mercedes σ’ εκείνο το σημείο αποφάσισε να βάλει τους οδηγούς της μέσα, όμως η επιλογή της αποδείχθηκε λανθασμένη διότι είχαμε κόκκινη σημαία.

Κάπως έτσι ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε πρώτος με φρέσκα ελαστικά. Όμως μετά την επανεκκίνηση ο Ολλανδός πιλότος έχασε τα ηνία από τον Χάμιλτον, τον οποίο στη συνέχεια πέρασε εκτός πίστας. Η FIA ενημέρωσε τη Red Bull ότι πρέπει να δώσει πίσω τη θέση στον Βρετανό όπως και έγινε.

Μάλιστα μετά την δεύτερη επανεκκίνηση ο Φερστάπεν πέρασε μπροστά ξανά, αλλά για νέα παράβαση πήγε ν’ αφήσει τον Χάμιλτον να τον προσπεράσει κι αυτός έπεσε πάνω του, σπάζοντας την αεροτομή του. Οι άρχοντες του αγώνα έριξαν νέα καμπάνα πέντε δευτερολέπτων στον Φερστάπεν και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έβαλε τέλος, καθώς ο Χάμιλτον πέρασε μπροστά κι έχτισε διαφορά.

Ο Βρετανός πιλότος όχι μόνο έχτισε καλή διαφορά και τερμάτισε πρώτος αλλά κατάφερε να ισοβαθμήσει με τον Μαξ Φερτσάπεν και πλέον οι δύο πιλότοι θα λύσουν τις διαφορές τους κυριολεκτικά στην… τελευταία στροφή!